5 правила за оцветяване на грима, които да се нарушават и едно, което винаги да се спазва

Въпреки че някои съвети за красота имат смисъл независимо от епохата, някои правила просто са остарели - особено що се отнася до цветната козметика. Разбира се, гримът има за цел да подобри вашата красота и какво по-хубаво от това да се забавлявате с процеса и да поемете няколко риска по пътя? Затова се забавлявайте! Следните пет правила за цвета на грима са предназначени да бъдат нарушени.

Пет цветови правила за нарушаване:

1. Никога не носете сенки за очи в същия цвят като вашите ириси.

Източник: Блясък

Кратък урок по теория на цветовете: Допълнителните цветове се противопоставят един на друг на цветното колело (като червено и зелено). Цветовете, които допълват (а не съвпадат) цвета на очите, ще направят естествения оттенък на ириса „поп“. Например, синьото и оранжевото са почти противоположни на цветното колело, което прави медта ласкателен избор за сините очи. Не е нужно обаче да се придържаме към неутралните и допълващи цветове.

Старата теория, че съчетаването на грима на очите с цвета на очите създава „конкуренция“, при която синтетичният цвят превъзхожда цвета на ириса, може да опрости нещата. Трябва само да се уверите, че сенките ви за очи не са в точния цвят на ириса ви. Не се страхувайте да носите сенки за очи в същото семейство цветове като вашия ирис - просто изберете нюанс с различна интензивност. Например, светлосините очи, съчетани с дълбока морска сянка, правят зашеметяващо изявление. Също така за бледозелени очи и смел изумруд.

алтернатива на сутиените на victoria's secret

2. Съобразете маникюра си с вашия педикюр.

Източник: OPIКато се има предвид, че лакът за нокти е толкова временен, би било жалко да се ограничите само до един цвят. Полето е широко отворено! Цветовете в едно и също семейство цветове правят елегантна комбинация (като пудрово синьо на пръстите и кралско синьо на пръстите). Като алтернатива контрастните цветове (и формули) създават по-груба комбинация - опитайте непрозрачно коралово и метално злато или блестяща слива и прозрачно розово. И накрая, ноктите ви не трябва да съвпадат с ноктите ви. Еволюцията на цвета от бяло до розово до червено е умен обрат на класически женствените цветове.

3. Не носете черно и тъмно заедно.

Източник: Harper’s Bazaar

Един поглед към грима, представен на пистите за пролетта на 2016 г., показва, че това задушаващо правило за цвета е в миналото. Метални тъмни сенки за очи, смесени с размазано черно очна линия, правят най-елегантното око на дим.4. Избягвайте да носите лилаво.

Източник: Кеке Палмър

Лилавото е придобило лоша репутация през годините и е разбираемо защо бихме искали да избягваме захаросаните лилави тонове от миналото. За щастие лилавото се предлага в много различни нюанси и вероятно има един за вас. Тъмната кожа е особено поласкана от наситено виолетово (върху очите или устни!). Зелените очи изглеждат очарователно в слива (включително спирала за сливи), а бледата кожа може да бъде поласкана от сенки в лилаво-сиви тонове. Прахообразният люляк обаче трябва да се пропусне - освен ако не е по ноктите ви.

5. Съобразете веждите си с косата си.

Източник: Лорън Конрад онлайн

лак за нокти с тъмен тон на кожата

Като Пазителят колумнистката на красотата Сали Хюз обяснява: Веждите не са топли , независимо от цвета на кожата ви и тона на косата ви. Веждите, изпълнени с топли тонове, могат да изглеждат прекалено изкуствени, затова се спрете на пепеляви или моливи с черен цвят на вежди. В допълнение към залепването на хладни моливи за вежди, не чувствайте натиск, за да запазите веждите си светли, ако сте руси. Тъмнокафявите вежди са доста поразителни за руса! За доказателства не търсете повече от Грейс Кели.

Винаги следвайте това правило за цветовете :

Никога не позволявайте ружът и червилото ви да се сблъскат.

Източник: Франсис Лола

Дръжте устните и руж в един и същи цветен тон (т.е. на топло или хладно). Несъответствието на цветовите тонове в руж и червило е раздразнително и може да накара човек да изглежда малко под времето. Ако носите червено червило със сини тонове, придържайте се към руж с розови или студено розови нюанси. Люлеене на коралова устна? Сдвоете го с прасковен руж. Ако не сте сигурни дали комбинацията от устни и бузи ще лети, изпробвайте ги на гърба на ръката си.

Кажете ни, какви правила за красота нарушавате?

Интересни Статии