5 заместители на бульона, които да се използват по малко

По време на коронавирусната криза много от нас готвят повече от всякога с по-малко налични съставки от всякога. (До този момент ви покрихме - проверете вечерите за бързо оправяне от килера.)Една често срещана загадка, с която се сблъскахме? Как да заменим бульона в рецепта. Докато бульонът е често срещана съставка в много рецепти от супи до сосове, всъщност има различни заместители, които можете да използвате при нужда. По-долу, най-доброто от куп и кога и как да ги използвате.

1. Кубчета бульон

Според нашата сестра публикация, По-добри домове и градини , можете да използвате едно кубче бульон или една чаена лъжичка мигновени бульонни гранули в една чаша вода като замяна за всяка една чаша пилешки бульон, за който рецепта изисква.

2. Бира, вино или вермут

Имате нужда от пилешки или зеленчуков бульон? Опитайте да използвате същото количество сухо бяло вино или вермут, както Kitchn предполага. За телешкия бульон препоръчват използването на бира или червено вино в съотношение чаша за чаша.

3. Вода

Тази проста размяна трябва да е достатъчна в повечето рецепти, които изискват бульон. За да придадете на H2O по-голяма дълбочина, може да искате да компенсирате, като добавите към рецептата си повече подправки като сол, черен пипер и дафинови листа и супена лъжица или две зехтин, за да имитирате богатството на бульон. Ако току-що сте приготвили тенджера фасул и имате пикантна течност, дори по-добре.4. Гъби

В кулинарното училище добавяхме пресни или сушени гъби почти във всяка супа, сос и сос, които направихме. Вкъщи можете да направите същото, като добавите шепа пресни гъби (или за по-мощен вкус, изсушени гъби) с малко вода за пикантна основа от умами. Регулирайте според нуждите, като добавите още вода или вино и сол, ако е необходимо.

5. Сок от лимон или лайм

Въпреки че това ще промени вкусовия профил на дадено ястие, може да имате късмет да замените бульона с цитрусов сок при готвене. „Прясно изцеден или от бутилка, смелостта на цитрусовия сок играе добре с пикантни ястия. Просто заменете бульона с цитрусов сок и вода в съотношение 1 към 2 “, обяснява публикация от„ Sodium Girl “на Храна 52 . Друг вариант? Пръскане на оцет и вода, което осигурява ястие както с течност, така и с удар на киселина.

Както можете да видите, ако нямате наличен бульон, следващото ви хранене пак може лесно да бъде запазено. Какъв е вашият заместител на бульон?Интересни Статии