Позиция на кандидатите за президент през 2020 г. относно студентските заеми

Както почти всички, които познавам, финансирах образованието си чрез федерални студентски заеми. Знам точната цена на образованието си, което сега се превърна в моя лична Игра на заеми (лихвите идват). Дългът ми по студентски заем ще ме проследява през следващите 20-ина години, което ще повлияе на всяко мое решение. Моята гледна точка? Нашето поколение е в разгара на действителна криза: криза на студентския заем. Трябва да започнем да обръщаме по-голямо внимание и да водим кампания за промяна и няма по-добро време от настоящето.

откъде мога да си купя добри американски дънки

За много американци студентските заеми служат като основен механизъм за финансиране на образованието. С една трета от възрастните под 30 години имат дълг по студентски заем , според анализа на Pew Research Center на Данни на Федералния резерв , а дългът на студентския заем нараства до 1,50 трилиона долара (с 20 млрд. долара повече от второто тримесечие на 2019 г.), кризата със студентски заем се превърна във важна тема за дискусии за президентските избори през 2020 г., които сега са на по-малко от година. В момента има приблизително 44,7 милиона американци със студентски дълг , Според Форбс . Хората носят средно 35 359 долара в дълг по студентски заем, с 10.9% от общия дълг на студентския заем за 90 дни е просрочен или по подразбиране през третото тримесечие на 2019 г. Има 2,8 милиона американци, които дължат над 100 000 долара федерален студентски заем , споредАсошиейтед прес. През последните 15 години, дългът на студентския заем изпревари растежа на всички останали видове потребителски дълг , като ипотечен дълг, дълг по автозаем и дълг по кредитни карти, което доведе до цяло поколение, което задържа живота си: забавяне на брака, собственост на дома, стартиране на собствен бизнес и раждане на деца. Ще предостави ли решение следващият POTUS?

Полето на демократичните кандидати за президент е исторически голямо, с 15 лица в момента работи. Участват и трима републиканци, включително президентът Доналд Тръмп, който се кандидатира за преизбиране за втори мандат.

Ще се съсредоточим върху водещите сред демократите:

  • Елизабет Уорън е в момента анкета на 16 процента в национален мащаб, с индивидуални вноски от 49,8 милиона долара.
  • Бърни Сандърс в момента гласува на 17 процента в национален мащаб, с индивидуални вноски в размер на 61,5 милиона долара.
  • Джо Байдън в момента е начело на демократите, като гласува на 27 процента на национално ниво, с 37,6 милиона долара индивидуални вноски.
  • Pete Buttigieg в момента гласува на 10 процента в национален мащаб, с индивидуални вноски от 51,5 милиона долара.

Източник: Елизабет Уорън | @elizabethwarren

Елизабет Уорън:

Планът на Уорън призовава за анулиране на до 50 000 долара дълг по студентски заем за всеки човек с доход на домакинството под 100 000 долара. За всеки човек с доход на домакинство между $ 100 000 и $ 250 000, сумата за анулиране на $ 50 000 постепенно се отменя с $ 1 за всеки $ 3 доход над $ 100 000 (по този начин човек с доход на домакинство от $ 130 000 получава $ 40 000 при анулиране, докато човек с доход на домакинството от $ 160 000 получава $ 30 000 при анулиране), за уебсайта на кампанията на Уорън. Няма обаче да се предлага анулиране на дълг за хора с доход на домакинството над 250 000 долара. Всеки дълг, който е анулиран по плана на Уорън, също няма да се облага с данък като доход.Планът на Уорън ще анулира дълг за над 95 процента от американците, които имат дълг по студентски заем, според уебсайта на кампанията на Уорън. Според уебсайта на предизборната си кампания Уорън вярва, че Америка е влязла в тази криза, защото „правителствата на щата и федералното правителство са решили, че вместо да се отнасят към висшето образование като нашата държавна училищна система“, която традиционно е безплатна и достъпна за всички, „те предпочитат да намалят данъци за милиардери и гигантски корпорации, разтоварвайки разходите за висше образование директно върху студентите и техните семейства. ' Освен това Уорън има план за универсален безплатен колеж , което ще позволи на американците да посещават двугодишно или четиригодишно безплатно обучение в публичния колеж.

Как Уорън ще постигне това? Уорън планира да инициира данък ултрамилионер , което е 2 процента годишен данък за физически лица на стойност поне 50 милиона долара, който според нея ще покрие цялата цена на нейния план за анулиране на дълга и универсален безплатен план за колеж.Уорън спориче „политиците застанаха настрана като държавите изтеглиха инвестициите в публично висше образование “, което от своя страна значително увеличи годината на обучение. За да отбележим: хилядолетията са видели разходите за колеж в четиригодишните държавни колежи 68 процента от 1999-2000 академична година, според Форбс анализ на Проучванията на борда на колежа. Освен това, Уорън спори че „[политиците] са стояли настрана, тъй като работодателите са искали по-високи пълномощия, докато са разтоварвали разходите за тези пълномощия върху работниците“, което е довело до „корпорациите, които печелят огромни печалби от новите умения, които завършилите са придобили чрез висше образование, като същевременно дават на работниците малко или никакво увеличение на заплатите . ' Уорън се бори с кризата със студентски заем от години, с първа сметка тя спонсорира и представи като сенатор през 2013 г., предоставяйки облекчение на заемополучателите, въпреки че законопроектът спря, след като беше въведен.

Източник: Бърни Сандърс | @Бърни СандърсБърни Сандърс:

Планът на Сандърс призовава за анулиране на трилиони долари непогасени задължения за студентски заем. Анулирането на общия дълг на студентския заем в крайна сметка би спестило поне 3000 долара годишно за тези, които изплащат студентските си заеми в момента. Сандърс също планира да предаде Закон за колеж за всички , което Сандърс смята, че ще осигури най-малко 48 милиарда долара годишно за премахване на обучението и таксите в колежи и университети, търговски училища и програми за чиракуване. Сандърс вярва, че всеки заслужава правото да избира дали да следва висше образование или не.

Как Сандърс ще постигне това? Сандърс би искал да наложи a Данък, свързан с Уолстрийт , който той очаква да събере приблизително 2,4 трилиона долара за период от 10 години, за уебсайта на кампанията на Sanders. Сандърс заяви, че данъкът на Уолстрийт ще работи, като постави '0,5 процента данък върху сделките с акции, 0,1 процента такса при сделките с облигации и 0,005 процента такса при сделките с деривати.' Сандърс спори че ако Уолстрийт и банките, които са „твърде големи, за да фалират“, могат да бъдат спасени от правителството (което се случи по време на Голямата рецесия , около 2008 г.), американците със студентски дълг също заслужават да бъдат спасени, като същевременно предоставят безплатен колеж за всички, за да настроят бъдещите поколения за успех. Като БФИ, според бюджетната служба на Конгреса някои страните от ЕС вече са приели подобни данъци .

чип и Джоана печели целево събиране

Източник: Джо Байдън | @joebiden

Джо Байдън:

Планът на Байдън има за цел да рационализира програмата за изплащане на база доход за федерални студентски заеми, създавайки автоматично записване в програмата (с опция за отказ). Ако правите по-малко от 25 000 щатски долара всяка година, няма да дължите плащания по студентските си заеми и вашите заеми няма да начисляват лихва. Ако правите повече от 25 000 щатски долара годишно, бихте платили само 5 процента от дискреционния си доход над този праг от 25 000 щатски долара за плащанията си по федерален студентски заем. След 20 години изплащане, всички федерални заеми, които сте оставили непогасени, ще бъдат опростени и простената сума няма да бъде обложена като доход. Това е по-консервативен подход, отколкото са представили Уорън и Сандърс, а Байдън не е споменал като цяло анулиране на дълга по студентски заем.

Ако бъде избран, Байдън също планира да инвестира в общински колежи и обучение, с цел да направи безплатно обучение до две години в общински колеж или „други висококачествени програми за обучение“. Байдън също иска да въведе нова програма за спешни безвъзмездни средства, която да бъде предназначена да помогне на колежите в общността да задържат ученици, които изпитват финансови затруднения.

Как Байдън ще постигне това? Байдън е казал това неговия план ще бъдат платени чрез премахване на засилена базова вратичка и чрез ограничаване на подробни отчисления за най-богатите американци на 28 процента. The засилена базова вратичка е данъчна облага Конгресът дава на семейства, които не подлежат на облагане с данък върху недвижимите имоти и са изградили богатство чрез придобиване на акции, инвестиции в недвижими имоти или друго имущество и искат да оставят тези активи на техните наследници след като умрат, според The ​​Balance. Членовете на семейството, които наследяват, могат да оценят актива по неговата справедлива пазарна стойност към датата, в която са го наследили, като спечелят по-високи нива на активи, имат увеличение на богатството и по същество избягват някои данъчно задължение .

Източник: Pete Buttigieg | @ pete.buttigieg

Pete Buttigieg:

Ако бъде избран през 2020 г., Buttigieg потенциално ще бъде първи POTUS с неизплатен дълг по студентски заем дълг (той и съпругът му Частен имат около 130 000 долара студентски заем), според Асошиейтед прес. Buttigieg има казано по-рано той премина през училище за щастие без много дългове, но съпругът му взе федерални студентски заеми, за да финансира собствените си степени, за да стане учител.

Планът на Buttigieg е да направи публичния колеж наистина без дълг за семейства с по-ниски доходи. През ноември, Buttigeig и неговата кампания пуснаха план Наречен Американската програма за възможности , да направиш дву- и четиригодишни обществени колежи безплатно за 80 процента от американските студенти. За семейства печелещи по-малко от 100 000 долара , обучението в публичния колеж би било безплатно, докато семействата, които печелят между 100 000 и 150 000 долара, ще получат обучение на намалена ставка. Buttigieg също иска да инвестира в програмата Pell Grant и увеличаване на Pell Grants за студенти, като същевременно позволява Pell Grants да се използва за разходи за живот. Той планира да направи това с държавно и федерално партньорство, което прави публичното обучение достъпно за всички.По този начин, ако дадена държава получава федерално финансиране, тя ще трябва да гарантира инвестиция в тяхната система за обществено образование, без увеличаване на обучението. Освен това,Buttigieg планира да предложи автоматично записване в планове за изплащане, управлявани от доходи когато заемополучателите изостават при плащанията. След 20 години в план за изплащане, основан на доходи, дългът на студентския заем ще бъде опростен без данъци. Buttigieg също иска да анулира дълговете на заемополучателите на студентски заеми в програми с ниско качество и с преобладаваща печалба, като същевременно инвестира в исторически черни колежи и университети (HBCU), племенни колежи и институции за обслужване на малцинствата (MSI). The Washington Post съобщи, че Новият план на Buttigieg ще бъде финансиран от най-висок процент от доходите чрез увеличение на данъците.

Освен това Buttigieg иска подобряване на достъпността до програмата за опрощаване на заем за обществена услуга (PSLF) . Buttigieg “ Ново обаждане до услугата ”Ще отвори път за младите хора да служат в своите общности, а също и общности по целия свят. Новото обаждане до услугата на Buttigieg е предназначено да работи по проблеми, свързани с нарушаването на климата,пристрастяване, психично здраве, злоупотреба с наркотични вещества и дългосрочни грижи, заедно с наставничеството между поколенията. За тези, които участват в Новия призив за услуга, вашият дълг може да бъде взет за опрощение, а също така ще има и други предимства за програмата.

добро четиво за чернокожи жени

Buttigieg разпознава болезнените точки от наличието на шестцифрен студентски дълг със съпруга си и иска да говори за създаване опции за рефинансиране или по-добри пътища за опрощаване на заеми и коригиране на начина на изплащане въз основа на доходите. Ясно е, че Buttigieg иска да постави на първо място заемополучателите. Пускането на Buttigieg’s Американска програма за възможности И неговият Икономическа програма дойде след напредване в Анкети в Айова , водещ демократите от 7 точки от 21 ноември 2019 г. По-скорошно социологическо проучване показва Buttigieg подхлъзва някои в Айова .

Източник: Доналд Тръмп | @realdonaldtrump

Сега за президента:

  • В момента Тръмп е анкета на 88 процента сред кандидатите за ГО, а опонентите Уолш и Уелд събраха само по два процента. Тръмп рейтинг на одобрение е бил 43,2 процента към 16 декември 2019 г.

Администрацията на Тръмп работи по реформиране на студентската помощ през цялото му президентство. Ето какво направиха Тръмп и неговата администрация досега и за какво работи администрацията: (1) Американският министър на образованието Бетси Девос внедри целогодишно разпределение на Pell Grants след Конгресът одобри възстановяването на целогодишните субсидии през 2017 г. (2) по Министерството на образованието работи реформиране на процеса на обслужване на студентския заем за подобряване на клиентското изживяване и по-ниски разходи, нещо Уорън помоли Министерството на образованието да го направи още през 2016 г., според Consumer Reports (3) FAFSA е в процес на реформа , за да бъде по-достъпен за учениците, макар и промени от прилагането на Закона за данъчните облекчения и работни места на Тръмп направи FAFSA по-труден, отколкото в миналите години , както NJ.com съобщи и (4) представи Федерална помощ за студенти от следващо поколение инициатива.

Какво друго е направил Тръмп в пространството за студентски заеми? Тръмп прие своя данъчен план Закон за данъчните облекчения и работни места , който елиминира облагаемостта на освобождаване от студентски заем за хора, които имат право да го получат, ако трябва да умрат или да станат трайно инвалиди. По този начин тези лица не би трябвало да претендират за освободения си дълг по студентски заем като доход, ако станат инвалиди. Законът за данъчните облекчения и работни места също елиминиран на намаляване на таксите за обучение и такси което даде възможност на данъкоплатците да намалят облагаемия си доход с до 4000 долара.

Тръмп също пусна a План от 10 точки да реформира Закона за висшето образование (който е основното законодателство за надзор на висшето образование). Основните предложения са, както следва:

  • „Опростяване на помощ за ученици“: Тръмп смята, че Конгресът трябва да създаде един план за изплащане, управляван от доходи, който да ограничава месечните плащания на 12,5 процента от дискреционния доход, като опрощава заеми за всички студенти след 180 месеца изплащане по плана (и елиминира изцяло необходимостта от програмата за опрощаване на заеми за обществени услуги) . Тръмп също така иска Конгресът - след като кредитополучателят даде разрешение - Министерството на финансите да предава данните за данъка върху доходите на Министерството на образованието за федерални заявления и програми за студентска помощ.
  • „Насърчавайте отговорното заемане“: Администрацията на Тръмп смята, че Конгресът трябва да създаде тавани за федерални студентски заеми, заедно с по-добри насоки за студентите дали ще могат да изпълнят задълженията си за изплащане или не, и да гарантира, че институциите ще предлагат подобрени, последователни консултации за финансова помощ.
  • „По-добро привеждане на образованието в съответствие с нуждите на днешната работна сила“: Администрацията на Тръмп иска Конгресът да разшири правото на Pell Grant, за да отговори на нуждите на повече хора. Тръмп би искал да включи допустимостта на Pell Grant в краткосрочни програми, които ще предоставят на студентите лиценз, сертификат или тип удостоверения, които да кандидатстват за работа в област с голямо търсене. Тръмп също така би искал Конгресът да реформира Федералната програма за учене на труда, за да подкрепи реалните възможности за студенти с ниски доходи.
  • „Ускоряване на завършването на програмата“: Настоящата Федерална програма за подпомагане на учениците не отчита ускорените учебни пътеки, тъй като позволява на институциите да налагат на учениците да повтарят курсове, които вече са преминали в други училища или преди това са учили чрез трудов опит или военен опит. Тръмп би искал Конгресът да упълномощи институциите да изяснят политиките, свързани с предварителните оценки на обучението (PLA) и наличието на помощ за покриване на разходите за PLA в опит да минимизират студентския дълг.

Какво можеш да направиш?

Дългът на студентски заем не е необичайно в съвременния свят на преследване на висше образование на по-конкурентен пазар на труда. Без значение колко дълг на студентски заем Ви е струвало образованието, не забравяйте, че образованието Ви е инвестиция в себе си. Не си сам. Въпреки че настоящата система за студентски заеми е нарушена, плановете за изплащане, основани на доходите, могат да помогнат на кредитополучателите да изплащат заемите си с разумна месечна ставка. Ако не можете да си позволите месечното си плащане по някаква причина, незабавно се свържете с вашия кредитен сервиз. Поддържането на комуникация с кредитния ви сервиз е от съществено значение за успешното изплащане на вашите студентски заеми.

Този изборен сезон, бъдете информирани, направете проучване, включете се или се включете доброволно в кампанията (ите) и кандидата (ите), в които вярвате, и гласувайте . Можеш регистрирайте се, за да гласувате онлайн или лично, което е особено важно сега, когато настъпи изборният сезон. Вашият ангажимент да научите какво представлява всеки кандидат е от решаващо значение за бъдещето на нашата страна. Вашата подкрепа на кандидатите е от съществено значение за изборния процес. Гласът на всеки заслужава да бъде чут. Не мълчете този изборен сезон.

Интересни Статии