Двуседмично ръководство за научаване да обичаш тялото си

Винаги се смея, когато някой ми каже, че мисли, че съм уверен, защото се чувствам така далеч от това. Когато си мисля за самоуверена жена, се сещам за Блейк Лайвли, Робин Робъртс, Анна Уинтур, Илейн Уелтерот, Тейлър Суифт, Мариса Майер - разбирате това, което казвам. Никога не съм мислил, че някой „нормален“, камо ли някой, който е имал проблеми с образа на тялото през целия си живот, може да има увереност. Но открих, че доверието е по-малко за това дали имате успешна кариера, или имате шест пакета корема, или най-накрая сте срещнали партньора на мечтите си, това е да се чувствате комфортно в собствената си кожа, независимо от това къде живеете в живота си този момент.

Намирането на мир със себе си не е задължително да започне с някакво голямо откровение, така че ви даваме действени стъпки, които можете да предприемате всеки ден в продължение на две седмици, за да се почувствате по-добре за собствения си образ на тялото.

Ден 1: Изхвърлете везната си

В момента, в който направих това, целият ми живот се промени. Силен натиск е това да лежи около дома ви и дава на това произволно нещо, като число на скалата, толкова много власт над живота ви. Ако се притеснявате, че не можете да проверявате теглото си толкова често, знайте, че винаги можете да попитате в кабинета на лекаря. Аз лично казвам на лекарите си да удържат теглото си от мен и не гледам скалата дори там. Няма причина да имам нужда да знам колко тежа и наистина е вълнуващо просто да спра да се тревожа толкова много за брой.

Ден 2: Преустановете проследяването на негативни източници на вдъхновение

Постоянно правя одити в Instagram, при които не следя всеки, който не споделя същите ценности като мен, но е по-рядко за мен да го правя другаде. Facebook може да бъде много негативно пространство, ако във вашата емисия новини постоянно се оплакват хора от собственото си тяло или дават непоискани съвети. Освободете приятелите си и не следете хората, които не споделят същата визия като вашата за тялото си. Това не само разпространява негативни вибрации в цялото ви любимо пространство, за да намерите рецепти и видеоклипове за котки, но също така сигнализира на мозъка ви, че този тип разговори по тялото са добре.

Източник: @merricksartДен 3: Направете списък с любимите си черти за себе си

Знам, знам, звучи хоки, и е така. Няма да ви лъжа. Но това ви поставя в мисленето да мислите позитивно за себе си - нещо, което не винаги сме насърчавани да правим. Жените, които обичат себе си, често се възприемат като надути или куцащи. В действителност е напълно добре, всъщност насърчено, да признаете колко обичате начина, по който изглеждате в любимите си дънки или колко обичате косата си.

Този списък не трябва да бъде изключителен за физическите черти. Всички ние сме повече от тяло, така че е важно да разберете в какви черти на личността и лидерството се чувствате уверени и горди.

Източник: Бележки от ЙоанаДен 4: Направете списък с това, което искате да промените, и решете как ще го промените

След като сте съставили списък на всичко, което обичате в себе си, направете списък с аспектите, които можете да промените или подобрите за себе си. Уверете се, че това са действителни, постижими цели и решете стъпките, които ще предприемете, за да стигнете до там.

Например искам да се храня по-здравословно. (Нали всички?) Вместо непрекъснато да казвам, че искам да се храня по-здравословно и все пак да получавам Uber Eats тази вечер, мога да направя план как точно ще въведа здравословно хранене в ежедневието си. Мога да си приготвям обяд, вместо да ям навън, да отделя една вечер в седмицата, за да излизам с приятелите си, и да правя нова здравословна рецепта всяка седмица.

В тази стъпка също е важно да приемете частите на тялото си, които не можете да промените. Това определено не е еднодневно нещо, но като разберете какво можете да промените, вие започвате да приемате и обичате тялото си такова, каквото е.

Ден 5: Вижте храната като гориво


Не всеки се чувства здравословно, ядейки салата, както някои хора естествено се чувстват грубо, пиейки чаша сода. Когато има толкова много различни диети и начини за хранене там, може да е трудно да почувствате, че ядете „правилното“ нещо. Направете малко ровене и яжте това, което се чувства правилно за собственото ви тяло. Разберете как тялото ви обича да се храни. Разглеждането на храната като на гориво, а не на нещо, на което трябва да се отдадем през цялото време, ви позволява да разберете какво е това, което кара тялото ви да се чувства добре. Ако просто не можете да преминете през салата от кейл, това е добре.

Ден 6: Прекарвайте време с тялото си

Добре, това е един от малкото пъти, когато не говоря за секс. (Това обаче е друг чудесен начин да намерите малко спокойствие в собственото си тяло! Вземете го, приятелка.) Отделете малко време днес, за да се качите в любимия си бански или онова бельо, което сте купили, когато сте се чувствали. Отначало ще се чувствате неловко и неудобно, но докато продължавате да се разхождате, да готвите вечеря и да се гушите с кучето си, ще започнете да свиквате с него.

Има нещо в прекарването на времето с тялото си, което ви позволява да свикнете с него. Лесно е да се обличате всяка сутрин и да се чувствате така, сякаш не сте наистина ли обръщайки внимание на тялото си. Отделянето на време, за да се почувствате комфортно с тялото си, как точно е, ви показва колко много може да направи.

Източник: @vooray

Ден 7: Не обсъждайте ничието тяло за един ден

Представете си, че никога не сме говорили за това как е изглеждал някой друг? Всички бихме се чувствали малко по-спокойни със собствените си тела, ако спрем да се фокусираме толкова много върху всички останали. Прекарайте един ден, концентрирайки се единствено върху това как хората ви карат да се чувствате, колко интелигентни могат да бъдат и техните ценности. Жалко е колко много основаваме собствената си стойност на собствените си преценки и възприятия за някой друг.

Ден 8: Медитирайте

Има причина толкова много хора да се кълнат в медитация и внимателност. Понякога е важно да излезете от главата си, ако искате да се чувствате добре с тялото си. Отделете малко време днес, за да мислите буквално за нищо. Приложения като Calm и Headspace са чудесни за насочване, ако сте малко нови в практиката на внимателност.

Източник: @ sophia.joan.short чрез @living_neon

Ден 9: Направете списък с положителни утвърждения на тялото

Когато просто се нуждаете от малко взимане, положителните утвърждения винаги са на гърба ви. Можете да ги записвате, да ги публикувате на огледалото си или просто да се върнете при тях, когато се чувствате малко по-малко, отколкото влюбени в тялото си. Ето някои от любимите ми за любов към тялото:

  1. Обичам тялото си, както е днес.
  2. Тялото ми заслужава уважение.
  3. Храната не е враг и съм благодарен, че имам храна, която да ме подхранва.
  4. Имам право да заема място.
  5. Мненията на другите за тялото ми не ме засягат или включват.
  6. Доверявам се на мъдростта на тялото си.
  7. Благосъстоянието ми е най-важното за мен. Отговарям за грижата за мен.
  8. Избирам да правя и да казвам добри неща за себе си и за себе си.
  9. Тялото ми е подарък.
  10. Добре е да се харесвам. Добре е да обичам себе си.

Ден 10: Намерете тренировки, които обичате

Йога ме кара да се чувствам секси, а вдигането на тежести ме кара да се чувствам силен. Тичането, от друга страна, ми дава окаяни ретроспекции на теста на темпото в средното училище, така че никога няма да ме хванете мъртъв на бягаща пътека. Това може да отнеме някои опити и грешки, но намерете рутинни тренировки, които ви карат да се чувствате как искате, когато тренирате. Независимо дали искате да се чувствате мощни, щастливи или спокойни, има тренировка за вас.

Ден 11: Дарете дрехи, които не ви карат да се чувствате добре

Няма смисъл да държите дрехи, които не ви пасват или не ви карат да се чувствате комфортно. Тези американски облечени диско панталони, с които се развихрите, когато сте били на 17 години, няма да се върнат скоро и винаги ще има още един чифт нови сладки дънки в настоящия ви размер. Преминете през гардероба си, опитайте всичко и се отървете от предметите, които не ви карат да изглеждате и изглеждайте точно както искате. Уверените жени носят дрехи, които ги карат да се чувстват добре, а на свой ред изглеждат винаги добре, независимо с какво са облечени.

Източник: @filipajackson

Ден 12: Намерете своя ток

Добре е да имате облекло, което винаги ви кара да се чувствате ожесточени. Независимо дали става въпрос за костюм за панталони или за дънки, има нещо толкова уверено в някой, който знае, че изглежда най-добре в тоалет. Разгледайте гардероба си и се забавлявайте да сглобявате нови парчета. Направете модно шоу с вашия BFF. Напомнете си, че модата може да бъде забавна и тя не се ограничава до един тип или размер на тялото.

Ден 13: Експериментирайте с вашата рутинна грим

Склонен съм да забравя колко уверено може да изглежда една жена в червено червило. Въпреки че не винаги можете да насочите опушено око към офиса, можете да промените продуктите и начина, по който ги прилагате върху лицето си. Голям фен съм на целия външен вид „без грим, модел без дежурство“ това лято , но опитването с измиване на цвят на капака, липса на основа или ярка устна са летни тенденции, които можете да постигнете с много минимални усилия. Мakeup е без размер. Можете да разтърсите червена устна, независимо от размера на роклята ви, и има нещо мощно в постигането на визията, която искате, без да се притеснявате как изглежда във формата на тялото ви.

Източник: @qingaling

Ден 14: Позволете си да имате лоши дни

Няколко дни просто искам да нося спортни панталони и да ям сладолед и да не мисля, че трябва да обличам уверено лице. Това е добре. Увереността и позитивният образ на тялото са процес и ще имате дни, в които ще се чувствате най-добре, и дни, в които не. Възможността да разберете това показва, че сте на път да обичате и оценявате всичко, което тялото ви може да направи за вас.

Кажете ни - какво ви кара да се чувствате по-уверени и сигурни в собственото си тяло?

Интересни Статии

Популярни Публикации

Гледайте Кристиан Слейтър, Гарет Клейтън в първия клип за порно драмата на Джеймс Франко „Кралска кобра“ (видео)

Гледайте Кристиан Слейтър, Гарет Клейтън в първия клип за порно драмата на Джеймс Франко „Кралска кобра“ (видео)

Проверка на фактите от „Първият човек“: Наистина ли Луната кацна толкова близо до бедствие?

Проверка на фактите от „Първият човек“: Наистина ли Луната кацна толкова близо до бедствие?

Нийл ДеГрас Тайсън смята, че вече трябва да имаме по -добри снимки на извънземни

Нийл ДеГрас Тайсън смята, че вече трябва да имаме по -добри снимки на извънземни

Преглед на филма „Пътешествие на куче“: Прераждането на кучето се завръща на ръба на бедите на младо момиче

Преглед на филма „Пътешествие на куче“: Прераждането на кучето се завръща на ръба на бедите на младо момиче

Гаджето на Бритни Спиърс, Сам Асгари, се обажда на автора, който се обажда на поп звездата в Instagram 'Страшно'

Гаджето на Бритни Спиърс, Сам Асгари, се обажда на автора, който се обажда на поп звездата в Instagram 'Страшно'

Хилария Болдуин отговаря на всички ваши въпроси относно Spaniard-Gate

Хилария Болдуин отговаря на всички ваши въпроси относно Spaniard-Gate

Как персонажът Chirrut в „Rogue One“ може да има пряка връзка със „The Force Awakens“

Как персонажът Chirrut в „Rogue One“ може да има пряка връзка със „The Force Awakens“

Трейлърът на сезон 5 на „Викингите“ обещава Джонатан Рис Майерс, Кървави глави (видео)

Трейлърът на сезон 5 на „Викингите“ обещава Джонатан Рис Майерс, Кървави глави (видео)

Tamika Catchings от WNBA

Tamika Catchings от WNBA

10 -те най -добри филмови и телевизионни роли на Анджела Лансбъри, от „Gaslight“ до „Beauty and the Beast“ (Снимки)

10 -те най -добри филмови и телевизионни роли на Анджела Лансбъри, от „Gaslight“ до „Beauty and the Beast“ (Снимки)