15 книги Всяка 20-нещо жена трябва да прочете точно сега

Не бих бил там, където съм днес, без няколко книги на рафта си. И това не е драматично, свръх-отгоре изказване на обсебен книжен червей (въпреки че често съм драматичен и свръх-обсебен книжен червей).

От няколко книги за самопомощ, до някои весели мемоари, до книга, която буквално разказва за това как да се възползвате максимално от двадесетте си години, има няколко заглавия на моята супер изискана лавица за книги (като тази, която купих в продажба в Насочи се и след това принуди съпруга ми да се събере), което буквално промени хода на двадесетте ми години и ме вдъхнови да направя някои огромни ходове в кариерата, които никога не бих имал смелостта (или прозрението) да направя по друг начин.

По-долу съм изброил 15 от най-ценните книги, които са ме напътствали, насърчавали и утешавали през двайсетте ми години, с надеждата, че дори само една от тях добавя малко доброта към живота ви по един или друг начин.

Хана Шанк и Елизабет Уолъс

Решенията за амбиция

Сигурен съм, че тази книга е невероятно четиво през която и да е част от двадесетте ви години, но ми се стори особено полезно, информативно и дори променящо живота да чета като жена в края на двадесетте си години. Авторите Шанк и Уолъс интервюираха множество съученици от времето им в Северозапад и след това събраха и начертаха данни в цялата книга въз основа на реалния живот на жените в различни категории - включително кариера, амбиция, брак, родителство и икономика. Това, което особено ми хареса в тази книга, е, че тя е обнадеждаваща и свързана с жените по всякакви пътища - от жени, които са фокусирани единствено върху кариерата си, до жени, които са майки на пълен работен ден, до тези, които правят и двете. Най-хубавото е, че те обсъждат всичко това, като същевременно са напълно свободни от преценка.

Пазарувайте го сега Анджела Дъкуърт

Песъчинка: Силата на страстта и постоянството

Чел съм тази книга поне три пъти и всеки път, когато я завърша, съм вдъхновен и ободрен отначало. В тази книга Дъкуърт пише за силата на страстта и постоянството над таланта. Grit съдържа изследвания и интервюта с десетки хора с високи постижения - включително изпълнителния директор на JP Morgan, редактора на анимационни филми от Ню Йоркър и треньора на Сиатъл Сийхоукс. Четенето на тази книга ще ви напомни - или ще ви докаже - че отдаването на страстта ви е много по-важно от това да имате вроден талант.Пазарувайте го сега Джеси Клайн

Ще израстете от него

Написано от главния автор на „Inside Amy Schumer“, това е весел мемоар със смешни есета за преживяванията на Клайн като съвременна жена в Америка. Най-вълнуващото в този мемоар обаче беше нейната откритост и честност в борбата й да забременее. Въпреки че в момента не се опитвам да създам семейство, знам, че бих искал да го имам някой ден и открих, че откровеността на Клайн за плодовитостта е невероятно освежаваща. Знам, че ще гледам на тази книга като на източник на утеха отново по пътя.

Пазарувайте го сега Брене Браун

Дръзки страхотно

Прочетете тази книга, прочетете тази книга, прочетете тази книга! Това е сърцераздирателна, добре написана и проницателна книга за силата на уязвимостта и как всъщност това е огромна мярка за смелост, за разлика от слабостта, от която трябва да се срамуваме. Браун написа тази книга, след като излезе от дванадесет години безпрецедентно изследване в тази област и нейната книга ще ви помогне да разберете, че е добре - дори повече от добре - да се чувствате изгубени, несигурни и уязвими (което е особено успокояваща концепция за казано през нестабилното време, което е на двадесетте години).

Пазарувайте го сега Мишел Марковиц и Каролайн Мос

Хей дами!

За да бъда честен, в тази книга няма нищо, което да промени живота ви или да обърне двадесетте ви години с главата надолу към по-добро, но тя е весела, умна и причудливо свързана дори сред всички безумни и преувеличени шеги. Разказана изцяло чрез списък с верижни имейли и текстови съобщения, тази сатира разказва историята на осем двадесет и няколко приятели през годината, водеща до сватба на един приятел. Въпреки че имах късмета да бъда шаферка на сватби с невероятно студени булки, все пак намерих тази книга абсолютно трогателна, вярна на живота и абсурдно смешна.Пазарувайте го сега Ан Ламот

Bird by Bird: Някои инструкции за писане и живот

Това е друга книга, която съм чел няколко пъти и вероятно ще продължи да го правя през целия си живот. Въпреки че по-специално писателите ще харесат абсолютно тази книга, мъдростта и правдивостта, които Ламот споделя е полезна и въздействаща за всеки. Най-великото нещо, което научих от него, е да приемам нещата по един ден и да се отнасям към живота с търпение и не мога да си представя по-добри съвети, дадени на двадесетте години.

Пазарувайте го сега Марк Менсън

Тънкото изкуство да не даваш F * ck

Това е единствената книга в списъка, написана от мъж, и кълна се, че беше напълно неволно (жените са просто супер фантастични страхотни писатели - нямам моя вина). Прочетох блога на Марк Менсън от известно време и установих, че както неговият блог, така и неговата книга са пълни с откровеността и директността, които липсват в много книги за самопомощ. Сега се занимавам с видовете книги за самопомощ, които са изпълнени с нежно и състрадателно насърчение и дори съм включил няколко в този списък, но също така мисля, че е важно да прочетете от време на време нещо, което звучи като тежка любов, идваща от брат или сестра или най-добрия приятел, и тази книга е точно това. Помогна ми да обърна внимание на много различни предизвикателни от стреса аспекти от живота ми и се надявам да направи същото за вас.

Пазарувайте го сега Роксан гей

Лош феминист

Има причина, поради която хората непрекъснато говорят или се позовават на писането на Роксана Гей - това е така, защото тя е интелигентна и провокираща мисли писателка и Bad Feminist не прави изключение. В трогателна колекция от есета Гей обхваща всичко - от поп културата, до порастващата жена, до много забавно есе за нейния опит като начинаещ в Scrabble турнир. Но това, което намерих за най-ясно в тази книга, беше, когато Гей пишеше за преживяванията си като цветна жена. Като човек, който произхожда от привилегирован произход, открих, че перспективата й отваря сериозно очите за нещата, които често приемам за даденост, и мисля, че това е изключително важен урок, който трябва да научите, независимо на каква възраст сте.

Пазарувайте го сега Дженифър Клоуз

Момичета в бели рокли

Освен „Хей дами!“, Това е единствената друга художествена книга, която включих в списъка, най-вече защото Клоуз пише по толкова естествен и органичен начин, че често ми се струваше, че просто чета нечии мемоари или книга с есета. Всяка глава от тази книга приема различен герой от група приятели в колежа и ги проследява, докато се движат през двадесетте си години и преживяват понякога вълнуващите, а понякога и болезнени аспекти на запознанствата, придвижването нагоре (или надолу) в кариерата си и гледането докато се сменят със или далеч от приятелите си. Четенето на тази книга ми се струваше, че за миг излизам от собствения си мозък и скачам в този на един от приятелите ми, което от своя страна ме кара да се чувствам успокоен и успокоен.

Пазарувайте го сега Елизабет Гилбърт

Голяма магия

Честно обожавам тази книга и тя е друга вдъхновяваща, която смятам да прочета няколко пъти. Гилбърт пише за собствения си опит и интересни перспективи за творчеството, но не по начин, който е полезен само за писатели, актьори и други подобни. По-скоро това е успокояваща и ободряваща книга за това как всеки може да живее творчески и завладяващ живот - от адвокати, до лекари, административни работници и някой между кариерите. Почувствах се особено трогната от тази книга, защото тя ме научи как да прегръщам нещата, които обичам, и нещата, които ми носят радост, вместо да изпитвам нужда да се извинявам за тях.

Пазарувайте го сега Котката Марнел

Как да убиеш живота си

Справедливо предупреждение: тази книга може да е малко отключваща, особено за всеки, който има или продължава да страда от пристрастяване или психични проблеми. Марнел пише открито и уязвимо за пристрастяването си към лекарства, отпускани с рецепта, преживяванията си с хранително разстройство и борбата с безсънието. Марнел подробно описва бляскавия си начин на живот в Ню Йорк и привидно успешната си кариера в модата, като същевременно обсъжда в тъмнина тъмните неща, от които страда. Открих, че това е отварящ погледа начин да си спомним, че има толкова много слоеве за хората около нас и беше важно напомняне да бъдем състрадателни и съпричастни, тъй като никога не знаете какво страда някой зад кулисите.

Пазарувайте го сега Ребека Трейстър

Всички неженени дами: неомъжени жени и възходът на независима нация

Това е просто очарователна книга за еволюцията на феминизма, историята на неомъжените жени в Америка и как животът на самотната американка се е променил през последните няколко десетилетия. Той обхваща всичко - от класа, до раса, до сексуална ориентация и мисля, че е изключително важна книга, която всяка жена трябва да прочете, за да ни помогне да разберем по-добре къде сме били и докъде сме стигнали.

Пазарувайте го сега Ариел налог

Правилата не се прилагат

Прочетох този мемоар преди почти година, но го намерих толкова дълбоко личен и трогателен, че все още редовно го обмислям. Леви, писател в The New Yorker, ни даде книга, която беше сурова, завладяваща и въздействаща, а начинът, по който тя се справя с невероятно разбиване на сърцето, трябва да бъде източник на вдъхновение за всяка жена (или мъж), която попадне на нейната история.

Пазарувайте го сега Искрен джен

Ти си лош човек

Така че, честно казано, открих, че тази книга е мъничка и прекалено самопомощна, но това е и една от причините, поради които толкова много ми хареса. Това е просто приятна книга, пълна с реални истории, полезни и честни прозрения и някои доста относими заглавия на глави като „Вашият мозък е вашата кучка“. Това е чудесен начин да се почувствате по-приповдигнати и да си дадете някои насоки, когато се чувствате изгубени.

как да носите високи ботуши над коляното
Пазарувайте го сега Мег Джей

Определящото десетилетие

Въпреки че не е непременно по-добра от която и да е от другите книги в този списък, ще кажа, че Дефиниращото десетилетие е може би най-въздействащата книга, която съм чел през последните шест години - особено по отношение на това как съм живял и продължавам да живея от двадесетте ми години. Джей, клиничен психолог, пише много убедителна и информативна книга за това защо вашите двадесет и няколко години са толкова важни и как никога не е късно да ги обърнете, дори ако се чувствате напълно загубени и съкрушени. Тази книга напълно промени начина, по който мислех за кариерата си и за пътя, по който вървях, и бих я препоръчал на всяка жена, която търси една-единствена книга, която може драстично да промени живота й, когато я прочете.

Пазарувайте го сега

Интересни Статии

Популярни Публикации

Време за лунно затъмнение в Германия, за да изпитате небесния феномен

Време за лунно затъмнение в Германия, за да изпитате небесния феномен

„7/11“ на Бионсе: Blue Ivy Cameo и 6 други невероятни неща, които може да сте пропуснали (видео)

„7/11“ на Бионсе: Blue Ivy Cameo и 6 други невероятни неща, които може да сте пропуснали (видео)

10 идеи за грим за Хелоуин, които всъщност са лесни

10 идеи за грим за Хелоуин, които всъщност са лесни

15 най -странни и най -скандални моменти от телевизионни игри (видеоклипове)

15 най -странни и най -скандални моменти от телевизионни игри (видеоклипове)

Рецензия „Най-доброто от мен“: Никълъс Спаркс, най-лошият и най-затоплен

Рецензия „Най-доброто от мен“: Никълъс Спаркс, най-лошият и най-затоплен

Феновете на Джейсън Момоа отвръщат на тромавите тролове за снимки на ваканция 'Dad Bod'

Феновете на Джейсън Момоа отвръщат на тромавите тролове за снимки на ваканция 'Dad Bod'

Най-добрите притежавани от черно марки плюс размер от 2021 година

Най-добрите притежавани от черно марки плюс размер от 2021 година

Шокиращо видео показва грабители спокойно пълнещи чанти в Walgreens и разходки

Шокиращо видео показва грабители спокойно пълнещи чанти в Walgreens и разходки

Оценки: „Станция 19“-Кросоувърът „Анатомия на Грей“ доминира в четвъртък

Оценки: „Станция 19“-Кросоувърът „Анатомия на Грей“ доминира в четвъртък

Искате ли да бъдете част от Сватбената седмица? Изпратете вашата сватба!

Искате ли да бъдете част от Сватбената седмица? Изпратете вашата сватба!