10 начина за оргазъм, според секс терапевтите

Това е векове твърде късно, ако питате мен, но нашата култура най-накрая започва да възприема женския оргазъм и признава факта, че жените също се чувстват, искат и се нуждаят от удоволствие (шокиращо!). Учените изследват детерминанти на женските оргазми , жените пеят за се чувстват , и хората не биха прилепнали с око, ако Сали издърпа оргазма си публично през 2020 г. (е, може би биха го направили, но вие разбирате въпроса).

Всичко това е невероятен напредък за отдавна настъпилото равенство между половете (и все още ни остава много работа за постигането му), но всички тези разговори с „О“ могат да окажат натиск върху жените да достигнат оргазъм, независимо дали са никога не е имал такъв , могат да имат само един сами , или знаете само един начин да имате такъв (флаш новини: има много на начини ). Така че за подобряване на вашия сексуален живот (и тъй като удоволствието е ваше човешко право), ето 10 начина за оргазъм, за които може би не сте се сетили, според сексуалните терапевти и експерти.

1. Отдайте се на други практики за самообслужване

Мегвин Бял, сертифициран клиничен сексолог и директор на образованието в Удовлетворен , предложени практики като сухо четкане и масаж на скалпа за увеличаване на сексуалността и удоволствието. „Сухото четкане е чудесен начин за стимулиране на циркулацията и детоксикация на кожата“, каза Уайт. „Ще се почувствате освежени и тъканите ви ще се чувстват меки и наситени. Това е чудесна практика за самообслужване, която може да добави чувствено начало или край към деня ви. По същия начин, ако си направите лечение на скалпа у дома с етерични масла, това може да намали стреса и да активира сетивата ви. Ще се почувствате освежени, ободрени и по-секси. ' В крайна сметка: намерете снизходителните практики, които свързват ума ви с тялото и стимулират сетивата. Ще почувствате повишено съзнание, което може да се превърне в повече сексуално удоволствие (и шансът да проверите лошия си аз в огледалото ще бъде допълнителен секси бонус).

2. Изследвайте смесени оргазми

Ето и добрите новини: от клиторни оргазми до оргазми на зърната, няма недостиг на оргазми, които трябва да се получат. И още по-добре, не е задължително те да бъдат независими един от друг. Смесеният оргазъм е два (или повече) едновременни оргазма, което води до интензивен отговор на цялото тяло. Макар че това може да звучи трудно и може би си мислите страхотен, още по-голям натиск в отдела за кулминация , знайте, че телата ни са имал предвид да изпитате множество различни усещания.

приготвяне на храна за деня

„Ако стимулирате множество региони, създавате по-интензивни усещания и множество нерви предават усещането за удоволствие едновременно“, каза д-р Джес О’Райли, основател на Секс с д-р Джес и Astroglide’s rесидент сексолог. Смята се например, че блуждаещият нерв предава сигнали от шийката на матката, матката и влагалището, заобикаляйки гръбначния мозък. Луд, нали !? В крайна сметка: в сексуалността ви има нещо повече от вагината. Изследвайте, експериментирайте и опитайте множество различни форми на удоволствие наведнъж.3. Получете креативни сокове

Точно така: онзи клас по грънчарство, който взехте в колежа, можеше да увеличи шанса ви за оргазъм. „Сексуалната енергия и артистичното изразяване не се изключват взаимно“, каза Уайт. „Творчеството естествено ще разбърка гърнето на вашата сексуална природа и ще ви покани да помислите нестандартно и да поканите нови преживявания във вашия свят.“ Без значение дали любимата ви форма на творчество е пеенето, танцуването, рисуването или скрапбукингът, не е задължително да е еротично, за да повиши удоволствието ви, когато става въпрос за секс.

Тъй като сте креативни, независимо от начина, по който се чувствате изразително и приятно, можете да се възползвате от сексуалната си енергия, но също така ще ви вкара в креативно и отворено мислене, което ще ви насърчи да опитате нови неща (вижте № 6 по-долу). Можете да кажете на другата си половинка, която ви казахме, да се запишете за този клас по рисуване или урок по танци (и съм сигурен, че когато разберат предимствата, те също ще искат да се присъединят).

4. Говорете за секс

Изглежда като Сол-Н-Пепа бяха на нещо! Камил Луис, AMFT , вярва, че да се чувствате удобно да говорите за секс извън спалнята, може да помогне за насърчаване на здравословен сексуален живот. „Разговорът за секс с приятели е чудесен начин за нормализиране на секса и осигурява пространство за задаване на въпроси и чуване за други преживявания“, каза Луис. 'Колкото по-удобно се чувствате да говорите за секс, толкова по-упълномощени ще се чувствате, когато е време да влезете в него.'Да, важно е да имате система за подкрепа извън вашата връзка или сексуален партньор ( Сексът и градът стил) да се говори открито за секс и да се нормализират много теми, които са били табу от твърде дълго време. Но също толкова важно е да общувате открито и честно със сексуалния си партньор, независимо дали сте в обвързана връзка или не. „Дайте си разрешение да говорите с вашия партньор или партньори за оргазми“, каза Луис. „Ако това е нещо, което искате да промените във връзката си, важно е да го повдигнете.“

5. Изградете чувственост извън спалнята

Сексуалността е еднаква комбинация от физическо и психическо. Няма да се включи веднага, когато влезете в спалнята, нито е така запазени за спалнята. Хани Авитал , клиничен сексолог и експерт по чувственост, каза, че е най-добре да Списание S Life , „Сексуалността е нашата жизнена сила. Колкото повече култивираме тази енергия във всичко, което правим, толкова по-живи ще се чувстваме. Период.' Не забравяйте, че вашата сексуалност е мощна и животворна, а не срамна. Изградете чувственост в ежедневния си живот, като се отдадете на грижи за себе си, които се чувстват добре (като масажиране в телесно масло след душ или вземане на декадентна вана) и вземане на решения въз основа на това, което би ви се сторило по-приятно.

как да поканите някого да излезем

Това не само ще ви помогне да се почувствате по-жизнени в ежедневния си живот, но може и да ви помогне да изпитате повече удоволствие в спалнята. Луис препоръчваме да използвате внимателни моменти през целия ден, като например да обръщате внимание на температурата на водата под душа или миризмите на вашата храна, за да се чувствате по-свързани с тялото си и да подобрите сексуалната връзка. Д-р О’Райли се съгласи. „Вие не сте превключвател на светлината. Вероятно не можете да преминете от разговори за децата си и данъци към отдаване на сексуално удоволствие и оргазъм “, каза тя. „Отделете време да се отдадете на всичко приятно през целия ден, за да култивирате повече присъствие в тялото си и да си напомните, че удоволствието е вашето първородство.“

6. Опитайте нови неща

Ако не достигате кулминация, може да е, защото каквото и да правите, не работи. Дори ако изпитвате оргазъм, но сте колебливи да опитате нещо ново, може да пропуснете още по-интензивна и приятна кулминация. Д-р О’Райли препоръча да бъдете креативни секс играчки и смазка , които са свързани както с повишено удоволствие, така и с оргазъм.

как да спрем натрапчивото мислене

Миа Сабат, секс терапевтът в Насладете се , се съгласи, че опитването на нови неща е важно. 'Не знаете какво ще ви накара да отидете, докато не опитате', каза Сабат. „Понякога забравяме, че в нашето тяло има нещо повече от нашата вулва и сме изненадани да видим доколко определено място или вид стимулация може да ни помогне да постигнем крайната цел на оргазма.“ В крайна сметка: опитайте нови неща, независимо дали е така длъжности , играчки , части на тялото или дори рутината , в името на удоволствието и опознаването на тялото ви по-добре. Оргазмът просто ще бъде добре дошъл бонус.

7. Направете мастурбацията част от вашата рутина за самообслужване

Значи вече го знаете мастурбация може да ви помогне оргазъм , но може да не е лесно да достигнете кулминация, ако мислите за ménage à moi като задължително, когато сте между партньори ( благодаря ти, карантина ). Изследването на собствената ви сексуалност и удоволствие трябва да бъде не по-малко от вашата част рутина за самообслужване като маска за лице или балон (и, за пръв път, може да се направи едновременно с двете!). „Спри да мислиш за мастурбацията като за мръсна малка тайна. Това е напълно здравословно нещо, с безброй ползи за здравето. Може да се използва за облекчаване на болката, повишаване на настроението ви и дори да помогне при периодични спазми “, каза Сабат. „Като рамкирате мастурбацията като част от вашата рутина за самообслужване, можете да изследвате тялото си с комфорт и увереност, вместо нещо, от което да се чувствате смутени.“

8. Фантазирайте

Д-р О’Райли нарича мозъка най-мощният полов орган и с основание. Спомняте ли си как сексуалността е комбинация от физическо и психическо? Физическият компонент може да бъде стимулиран, но умственият компонент също трябва да бъде стимулиран, за да постигне умопомрачително удоволствие. Фантазирането може да ви помогне да изследвате своята сексуалност и да намерите различни начини да почувствате удоволствие, вместо да бъдете уловени в постигането на оргазъм и ужасяващата тревожност при изпълнението.

За наш късмет има няколко начина да си фантазираме, освен да си представим без риза Райън Гослинг или да гледаме „Риана“ Налейте го ”Музикален видеоклип (въпреки че и двата са страхотни, ако го направят вместо вас!). „Има много начини, по които можете да стимулирате мозъка слушане на еротика , ангажиране с порнография създаден за женска аудитория или просто отделете време, за да оставите ума и тялото си леко да влязат в сексуално състояние чрез чувствени масажи, вани със свещи или самоудоволствие “, каза Сабат.

9. Не преувеличавайте кулминацията

Добре, върнете се към този натиск към оргазъм. Да, има огромна пропаст на оргазма и да, заслужавате да постигнете оргазъм толкова често, колкото искате всеки път . Но ние често изтъкваме кулминацията толкова много (искам да кажа, тя се нарича „кулминация“), че толкова много жени се борят да стигнат до там поради натиска да го постигнат. Разглеждаме способността си да постигаме оргазъм, за да определим дали това е „добър секс“ или дори дали сме „нормални“. Ето истината: това е добър секс, ако се чувства добре и всичко е нормално, ако е нормално за вас. Вместо да се фокусирате върху крайната цел, фокусирайте се върху удоволствието, което изпитвате преди и по време на секс. Не само ще бъде по-приятно като цяло, но може да е по-вероятно да постигнете оргазъм. Дестинацията е по-добра, когато ви хареса пътуването, нали?

Всъщност, Джиджи Енгъл , сертифициран сексолог и награждаван автор, предложи да се забави оргазмирането, вместо да се фокусира върху постигането му. Тя каза: „Бавно се приближавайте и приближавайте, но се задръжте, преди да преминете през ръба. Когато се възбудите и след това го пуснете, енергията се рециклира, чакайки точно под повърхността, за да се запали отново. Ако продължавате да градите към финал, финалът ще бъде нереален. '

аз съм сутрин човек

10. Романтирайте себе си

Не, това не е някакъв сиренен съвет за самолюбие, той наистина е най-ефективният начин за увеличаване на удоволствието, чувствеността и оргазмите, независимо дали се занимавате самостоятелно или с партньор. Когато отделим време, за да се почувстваме специални като романтичен партньор, ние увеличаваме увереността, удобството и просто се чувстваме по-горещо да цитирам моята кралица Лицо , „Не, изобщо не съм лека закуска. Виж, скъпа, аз съм цялото проклето хранене. ' FYI, Lizzo определено знае как да се романтира. Независимо от състоянието на връзката ви, всички ние можем да си позволим малко повече самоличност.

„Дори и да ходите соло, това не означава, че трябва да пропуснете романтиката“, каза Сабат. „Не се страхувайте да запалите свещи, да сложите парфюм и да приглушите светлините, за да настроите настроението. Това е вашето лично приключение и нещо, на което да се наслаждавате, а не да бързате. Не бързайте или не се продавайте накратко, това е да се отнасяте към себе си точно по начина, по който искате да се отнасяте към вас и вие заслужавате най-доброто. ' Както би казал Лицо: „Извини ме, докато се чувствам.“

Интересни Статии

Популярни Публикации

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Ариана Гранде поема Белия дом и вероятно засенчва Пийт Дейвидсън с позиции

Хижа

Хижа

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Шикозен и стилен модерен реконструкция от средата на века в Южна Калифорния

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Бен Афлек е Батман: 16 актьори, които изиграха тъмния рицар пред него (снимки)

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Близо 207 милиона яйца, припомнени сред страха от избухване на салмонела

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Ник Картър казва, че е взел ограничителна заповед на брат Аарон Картър, за да „защити“ семейството си

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Звезди от „Здрач“, които постигнаха критичен успех след филмовия франчайз на Blockbuster Vampire (Снимки)

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Central Perk е готов да вземе IRL на Starbucks като име на Студио „Приятели“ за авторски права

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Какво, по дяволите, се случи в онзи финал на „Нашвил“ - ТРЯБВА да поговорим за Жулиета!

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго

Обиколката на Ева Дайбърл в Чикаго