10 неща, които можете да направите, за да подобрите отношенията си

Независимо дали сте се срещали с партньора си от шест месеца или сте били женени за него от пет години, връзките се създават от ангажираност и продължават поради взаимното уважение и усилия. Да кажеш, че връзката ти е специална, би било подценяване - и ако не искаш да я подобряваш, би било жалко.

Въпреки че всяка връзка е различна, никоя връзка не е перфектна. Правейки тези 10 неща, за да подобрите връзката си, вие не само ще осигурите качествена връзка с партньора си, но и ще докажете, че сте решени да работите за такъв.

1. Попитайте партньора си за нещо ново

Комуникацията е определящият фактор за успех за всяка връзка. Хубаво е да попитате как е преминал денят на партньора ви, но е скучно, когато питате отново и отново. Подобрете разговора си, като положите допълнителни усилия, за да поставите под въпрос другия си по нещо по-конкретно. Чрез този коригиран подход избягвате да изпадате в рутина и започвате да провеждате по-смислени дискусии.

идеи за здравословна закуска за работа

2. Определете месечна нощна дата

И сред натоварените ви графици, и без прекъсвания, най-надеждният начин да гарантирате, че отделяте време един за друг, е да задавате нощ всеки месец, посветена на това. Независимо дали търсите подправете връзката си или желаещи дейност, която не включва Netflix , ангажиментът да отидете на среща е една нощ - но щастието, което идва от него, ще продължи много по-дълго.

3. Изразявайте своята благодарност

Комфортът, който носи една връзка, е причината да пренебрегваме това, което правят нашите партньори, и вместо това да се отнасяме към проявите на тяхната доброта като към нашите форми на очакване. Честно казано, вашият партньор не трябва да пълни резервоара ви за бензин или да купува любимия ви сладолед - той или тя избере и вашето признание за този тип усилия ще подсили партньора ви да бъде внимателен и да ви напомни да се чувствате благодарни .4. Променете графика си

Знаем - вие сте независими и не планирате да спирате живота си за никого (и не би трябвало да го правите). Въпреки че имате други ангажименти извън връзката си, това е любезен жест да сравните двата си графика, за да видите дали е възможно да прекарвате повече време заедно.

Може би вашият партньор може да отиде на фитнес малко по-рано, за да присъства на премиерата на филма, на който сте искали да присъствате, или може би можете да се събудите по-рано, за да приключите проектите си, за да можете да стигнете до вътрешната игра на партньора си. Въпреки че не би трябвало да жертвате живота си, за да задоволите партньора си, способността ви да правите компромиси трябва да е достатъчна, за да го направи щастлив.

5. Помнете малките неща

Друг начин да добавите смисъл към разговора си е да слушате истински какво казва вашият значим друг - и да говорите за това в бъдеще. Ако вашият партньор споменава разговор, който той или тя иска да проведе с мениджър, отбележете в календара си и не забравяйте да попитате за него в деня. Фактът, че можете да се върнете към темите и подробностите, за които партньорът ви е говорил, ще го докосне. Като цяло най-много означават малките неща и няма по-добър начин да покажете това, отколкото да започнете с връзката си.6. Пуснете миналото

Като виновник за много потенциални аргументи и основният проблем за бъдещите, това, което се случва в миналото, не винаги остава там - и е трудно да се върви напред във връзката, когато все още мислите за случилото се в нея от друг път .

Ако откриете, че продължавате да се спирате на миналото, това може да е знак да направите крачка назад и да помислите защо - естествено ли по-малко прощавате или това, което се е случило, е нещо, което не можете да простите? Като се фокусирате върху причината за това възстановяващо чувство, ще откриете повече яснота в себе си и какво искате от връзката с партньора си.

7. Покажете своята привързаност

Заедно с изказването на вашата благодарност към партньора ви се препоръчва и изразяване на действия, за да покажете колко държите на него. От хващане на ръката на партньора ви в ресторант до лягане заедно в края на нощта, вие знаете какво чувствате към партньора си и той или тя трябва да може да бъде свидетел и на това.

как да прекратим връзка с нуждаещ се приятел

8. Научете границите на партньора си

Желае ли партньорът ви да остане сам, когато е разстроен? Той или тя има ли нещо против да искате да пишете през целия ден? Тези въпроси са прости, но отговорите на тях ще ви помогнат да разберете граници на вашия партньор - и да ви спре да не ги пресичате. Като цяло чувството за поверителност на партньора ви най-вероятно се различава от вашето и познаването на границите му е най-добрият начин да ги спазвате.

9. Знаете кога да се извините

Понякога да си прав не е толкова важно, колкото да си състрадателен. Докато конфликтите с другата ви страна ще варират, не всеки аргумент е предизвикателство, което трябва да бъде спечелено. Не ни разбирайте погрешно - ние не ви казваме да поемате вина за всичко, а да решите за кои битки си струва да се биете. Въпреки че има слава да знаеш, че си прав, има зрялост в извинението по време на спор, който не е толкова важен, колкото човекът, с когото се караш.

10. Намерете време да се съсредоточите върху себе си

Начинът, по който се чувстваме към себе си, е как ще действаме във връзката - например, ако ви липсва увереност в себе си, ще търсите увереност във връзката си. За да предотвратите каквото и да е токсично поведение с партньора ви, е от съществено значение да имате силно чувство за себе си. Инвестирайте в ново хоби, правете планове с приятели и предприемете стъпки за откриване на това кой сте като човек. Като се влюбите в себе си, вие естествено ще бъдете собствената си най-добра версия за човека, който случайно се влюбва във вас.

Кои са най-добрите ви съвети и трикове за поддържане на здравето на вашите взаимоотношения? Споделете вашата мъдрост в коментарите!

Интересни Статии