10 книги, които ще ви направят по-щастлив човек

На път съм да вляза дълбоко в теб за секунда - щастлив ли си? Като, наистина ли щастлив? Като, Спондж Боб Квадратни щастливи? (Да, моята емоционална рамка всъщност е анимационен герой от началото на 2000-те. Той е толкова адски весел!)

Докато някои от нас изглеждат родени с (понякога дразнещо) по-слънчево разположение, психологически погледнато, щастието не се основава на обстоятелства. Това е всъщност нещо, което научаваш . Това е вярно. Щастието не се случва с вас - това е умение, което изисква също толкова обучение и практика, колкото всяко друго умение. Но това също така означава, че онези мисловни модели, които може би познавате твърде добре: „Ще се радвам, когато ...“, всъщност не са реални.

онлайн сайтове за запознанства за наднормено тегло

Казваме си: „Ще бъда доволен, когато направя X сума пари , “Или„ Ще се радвам, след като се преместя в този нов град “, или дори твърде често срещаното,„ аз просто чакам петък (или 5 часа), за да се насладя на живота си “. Колкото и лесно да си обещаете, че ще бъдете щастливи ако само… просто не е вярно. Щастието идва от тренирането на мозъка ти вижте положителното във всяка ситуация , така че ако не сте доволни в момента, няма да бъдете щастливи всеки път, когато получите това, което сте чакали.

Какъв по-добър начин да тренирате мозъка си, отколкото с някакво приятно четене? Може би се нуждаете от сериозна помощ, за да се чувствате доволни от живота си или може би се смятате за прилично щастлив човек, но бихте могли да използвате помощ за управление на стреса, овладяване на живота си или справяне с тревожност. Независимо къде се намирате на площада на щастието (от Squidward до Spongebob), всички ние можем да работим с този мускул на щастието, за да станем по-здрави, по-уверени и да живеем по-радостно. Ето книгите, които ще ви отведат до там:

И Харис

10% по-щастливи: Как укротих гласа в главата си, намалих стреса, без да загубя ръба си и намерих самопомощ, която всъщност работи - истинска история

Котвата на Nightline Дан Харис обсъжда собственото си пътуване по (скептично!) Път на духовност и самопомощ в търсене на по-щастлив живот. Това, което той откри, не беше клишето „Пътуване„ Научих се да се обичам “, а по-скоро конкретна и свързана констатация, която може да промени живота ви и за вас. Прочетете, ако сте скептични относно четенето на книга за щастието или за самопомощ като цяло.Пазарувайте го сега Антъни Гън

Ставам щастлив! Уроци за трайно щастие

Психологът Антъни Гън събира цитати и съвети за просто, весело и ефективно ръководство за щастие. Всяка страница е изчерпателен съвет за нещо, което можете да направите в собствения си живот, а не разказ или лична история, така че е идеално да вземете тук и там за мощни напомняния и конкретни съвети как точно да се наслаждавате на живота. Прочетете дали искате да работите по нов, лесен съвет всеки ден за измерими стъпки към щастие.

Пазарувайте го сега Марк Менсън

Тънкото изкуство да не даваш F * ck

Това гениално малко ръководство използва много по-различен подход от повечето други книги за самопомощ - вместо позитивност, Марк Менсън твърди, че тайната на щастието е в това, че вие ​​знаете, а не да давате нищо. Равните части на глас с хумор и научна подкрепа, книгата е истински и мощен урок за забравяне за превръщането на лимоните в лимонада и вместо това просто се научете да стомашвате лимоните. Прочетете, ако се смятате за реалист, или предпочитате малко хумор с вашата самопомощ.

Пазарувайте го сега Гретхен Рубин

Проектът за щастие

Друг личен разказ, „Проектът за щастие“, следва дългогодишния опит на Рубин да открие какво води до истинско задоволство. Това обаче не е типичното ви пътуване към пробуждането. Всъщност това е едно гише за авангардна наука, класическа философия и изчерпателни начини да приложите живота си. Прочетете, ако просто се интересувате от положителна психология или искате малко вкус от всичко.Пазарувайте го сега Искрен джен

Ти си лош човек

Основна (и често срещана) пречка пред нещастието? Неувереност в себе си и липса на самочувствие. Този бестселър не обещава само психически промени, но и физически - в работата, в отношенията и дори в личните финанси. Това остроумно ръководство с инструкции е изпълнено със солидни съвети, приложими упражнения и вдъхновяващи (но забавни) истории, помагащи на читателя да спре да саботира навиците и да създаде живота, който иска. Прочетете дали сте готови да направите сериозна промяна в живота и да сбъднете всичките си мечти.

Пазарувайте го сега Уилям Х. МакРавън

Оправете леглото си: Малки неща, които могат да променят живота ви ... И може би света

Много книги за щастието могат да бъдат малко пухкави, но това не е една от тях. Адмирал Уилям Х. МакРавън не поставя нито дума в тази книга, пълна с мъдрост, вдъхновена от принципите, които е научил в обучението на Navy Seal, което е променило живота му. Изпълнена с лични анекдоти и съвети от реалния свят, книгата обяснява колко малките неща могат да имат значение. Прочетете дали имате нужда от помощ за намиране на цел и задоволство дори в най-мрачните или трудни моменти.

Пазарувайте го сега Елизабет Гилбърт

Яж, моли се, обичай

„Яж, моли се, обичай“ вече не е просто книга. Да, това е и изключително популярен филм с Джулия Робъртс, но освен само хитов хит (сякаш това не е достатъчно, за да ви убеди), книгата е вдъхновила жените да пътуват по свой собствен начин „Яжте, молете се, обичайте“ до да намерят себе си и може би дори да намерят щастие по пътя. Изключително талантливата и забавна Елизабет Гилбърт подробно описва пътуването си през Италия, Индия и Бали в търсене на това, което наистина би я изпълнило, хранене, молитва и - познахте - любов.
Прочетете, ако предпочитате романите пред книгите за самопомощ, но в търсене на изпълнение или преминаване през жизнен преход.

Пазарувайте го сега Шон Акор

Предимството на щастието: Как положителният мозък подхранва успеха в работата и живота

Научното изследване казва всичко - успехът не подхранва щастието щастието подхранва успеха. Професорът от Харвард Шон Ахор не разказва подробно история за намиране на изпълнение, а по-скоро търси ключа към личния и служебния успех и открива, че щастието е тайната съставка. Неговите седем практически принципа са тествани в класните стаи и заседателните зали по целия свят, произтичащи от проучванията му на хиляди изпълнителни директори на Fortune 500 в 42 различни страни. Прочетете, ако искате да постигнете конкурентно предимство в работата, което просто може да ви помогне да започнете тази промоция, да създадете собствена компания или да получите мечтаната работа.

Пазарувайте го сега Далай Лама

Книгата на радостта: трайно щастие в един променящ се свят

Обичам да мисля за тази книга като за източник направо от устата на коня. Ако търсите щастие, на кого да се обърнете по-добре от Негово Светейшество Далай Лама и архиепископ Дезмънд Туту? Двама от най-великите световни лидери на мира са преживели десетилетия на потисничество и изгнание, но са излезли като едни от най-просветените и радостни хора в света. Тази книга се състои от разговор между двамата, състоял се в дома на Далай Лама в Индия, обсъждащ въпроса: как да намерим радост пред неизбежните страдания на живота? Точно толкова задълбочен, мощен и великолепен, колкото бихте очаквали, разговорът е изпълнен с преживявания, духовни практики и мъдрост, която надхвърля географията и времето. Прочетете дали се борите със страдание или скръб.

Пазарувайте го сега Гретхен Рубин

По-добре от преди

Като автор на бестселъра „Проектът за щастие“, Рубин го направи отново в тази проницателна и променяща живота работа. Тя отговаря на дълго обсъждания „ключ към щастието“ с много прост отговор: навици. Тя твърди, че можем да използваме енергията на навиците, за да изградим по-щастлив, по-силен и по-продуктивен живот. Независимо дали искате да укрепите връзките си, да станете по-здрави или да завършите огромен проект, тази книга е насоката за това как. Прочетете, ако искате да изградите по-здравословни навици и да станете по-добрата си версия.

Пазарувайте го сега

Коя книга ви е помогнала да станете по-щастливи?

Интересни Статии