Време за лунно затъмнение в Германия, за да изпитате небесния феномен

Едва миналия месец хората бяха лекувани с грандиозно слънчево затъмнение. И сега, през месец юли, ентусиастите ще могат да станат свидетели на лунно затъмнение на 5 юли 2020 г. Тъй като това ще бъде полусенно лунно затъмнение, ще бъде по-трудно да се наблюдава, тъй като луната ще бъде само малко по-слаба от това, което изглежда обикновено. През 2020 г. вече станахме свидетели на две полутенени лунни затъмнения до момента, а третото за тази година ще се случи скоро. Прочетете, за да научите за времето на лунното затъмнение в Германия.

Прочетете също: Вижда ли се лунно затъмнение в Индия? Намерете как и кога да гледате лунно затъмнение през юли 2020 г

Времето на полусяното лунно затъмнение в Германия

В Германия лунното затъмнение ще започне в неделя, 5 юли, в 05:07 CEST (централноевропейско лятно време). Това ще бъде времето, когато Земята ще влезе между луната и слънцето, хвърляйки слаба сянка върху луната. Очаква се затъмнението да приключи в 05:144 CEST, като по този начин ще продължи само 7-8 минути. Очаква се полутененото лунно затъмнение в Германия да достигне своя връх в 05:11 CEST, където половината от луната ще придобие по-тъмен нюанс.

герои от играта на тронове

Прочетете също: Пълнолуно затъмнение: В колко часа ще настъпи лунното затъмнение и кои планети ще се виждат?

Какво представлява полутененото лунно затъмнение?

По време на пълно лунно затъмнение вътрешната част на земната сянка, известна като тъмбра, пада върху лицето на Луната. По време на средата на затъмнението луната може да изглежда кърваво червена. Въпреки това, полутененото лунно затъмнение е различно от известното явление. Само външната сянка на Земята, известна като полусянка, пада върху лицето на Луната. В сравнение с пълното затъмнение, полутененото лунно затъмнение е много фино и трудно за наблюдение. Не може да се идентифицира толкова по-лесно в сравнение с други затъмнения и често може да бъде пропуснато, ако не се обърне внимание.Ю Като на Unsplash

Прочетете също: Времетраене на лунно затъмнение през юли 2020 г. в Индия: В колко часа полусяната ще достигне своя връх?

Затъмнението, което се случва, ще бъде видимо само от някои части по света. Хората от Южна/Западна Европа, голяма част от Африка, Северна Америка, Южна Америка, Тихия океан, Атлантическия океан, Антарктида и Индийския океан ще могат да видят лунното затъмнение. Хората, които не могат да гледат явлението на живо, могат да гледат събитието в YouTube и други платформи за социални медии, които хостват потоци на живо от лунни затъмнения.

9/11 предсказуемо програмиране

Прочетете също: Слънчево затъмнение 2020 от космическите снимки, споделени от астронавта на НАСА Крис КасидиИнтересни Статии